ZRENJANIN JUČE POSETIO IVICA DAČIĆ: 11 stanova dodeljeno izbegličkim porodicama

Ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Ivica Dačić prisustvovao je juče uručenju ključeva za 11 stanova u ulici Franje Kluza izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske.

Događaju su, između ostalih, prisustvovali i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Stanovi su izgrađeni u okviru potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa u Srbiji. Investitor i vlasnik stambenog objekta je Grad Zrenjanin. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina, a vrednost investicije je 274.000 evra. Ivica Dačić je istakao da je u toku je gradnja 1.647 stanova za izbeglice u 48 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji, a takođe je najavio i podizanje još jedne zgrade u Zrenjaninu sa 40 stanova.

 

L.Z.

Foto: J. Njegović Drndak