ODRŽANO FINALE DRUGOG CIKLUSA „EKO KVIZA“: Na republičko polufinale u Beogradu plasirala se OŠ „Dr Jovan Cvijić“

U veoma uzbudljivom nadmetanju koje je održano danas u maloj sali „Kristalne dvorane“ završen je drugi ciklus „Eko kviza“, a među najboljima plasirale su se tri osnovne škole „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina, „Branko Ćopić“ iz Lukićeva i „Uroš Predić“ iz Orlovata. Pobedu i plasman na Republičko polufinale koje će se održati 10. maja u Beogradu osvojila je Osnovna škola „Dr Jovan Cvijić“. Učenici od petog do osmog razreda koji su se borili za ovo laskavo priznanje su: Nikola Todorović, Ognjen Gerbeš, Anja Vaš i Miona Grujić. Za pobednike su obezbeđene i vredne nagrade.

Pobednička ekipa
Pobednička ekipa

– Nije mi uopšte bilo teško da učestvujem, iako smo se pripremali svega tri dana. Igre su bile veoma zanimljive, jedino nam je muke zadavala „Pet košarka“ gde je trebalo ubaciti što veći broj čepova u kantu. Tu smo se svi pomučili, iako smo vežbali i juče i prekjuče. Ova igra je bila odlučujića kao što ste videli i donela nam je pobedu. Drago mi je što je upravo naša škola najbolja i nadamo se pozitivnom uspehu i na Republičkom takmičenju u Beogradu – izjavila je Miona Grujić učenica 8/3 razreda iz pobedničke škole.

Utiske sa finalnog takmičenja podelio je sa nama i Mionin školski drug i učesnik u kvizu Nikola Todorović učenik petog razreda.

– Bilo je zanimljivo i interesantno učestvovati u ovom „Eko kvizu“. Puno toga smo naučili vezano za ekologiju i zaštitu životne sredine. Igre su bile lake i jako su mi se dopale, posebno eko slagalica. – kaže Nikola.

Eko kviz-Finalna igra Pet kosarka_resize
Finalna igra PET košarka

Kviz pod sloganom „Prljavo ili čisto nije isto“ organizovalo je Javno komunalno preduzeće JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina u saradnji sa JKP „Gradska čistoća“ iz Beograda, a cilj kviza je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju zaštite životne sredine, kao i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji. Prijavilo se dvanaest osnovnih škola, šest iz grada i šest iz naseljenih mesta.

– Na republičkom polufinalu će, pored Zrenjanina, učestvovati još 8 gradova. Učesnicima predstoji period vežbanja da bi se što bolje pokazali i predstavili naš Grad na najbolji način. Mi smo domaćini finalnog takmičenja koje će se organizovati 25. maja i predstoji nam period organizacije celokupnog događaja – rekla je Danijela Tančić zadužena za odnose sa javnošću u JKP „Čistoća i zelenilo“.

M.Malbaški

Stručni žiri
Stručni žiri
Dodela nagrada
Dodela nagrada