OGLASIO SE „DREKSLMAJER”: Bezbednost najvažnija, veći deo proizvodnje ne radi

Prateći epidemiološku situaciju u Srbiji, ali i globalno, u vezi sa koronavirusom, a u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti naših zaposlenih i svih građana regiona u kojem posluje, menadžment kompanije „Derkslmajer“ doneo je odluku o radu smanjenim kapacitetom. je već prestao sa radom, a neki sektori će nastaviti da rade smanjenim kapacitetom tokom sledeće nedelje, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Dalje se kaže da je u skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije da treba izbegavati putovanja u područja pogođena koronavirusom, odlučeno da se privremeno obustavi autobuski saobraćaj za zaposlene sa teritorije Kikinde koja je označena kao jedno od žarišta epidemije u Srbiji. „Drekslmajer“ će proizvodnju prilagoditi potrebama svojih klijenata i tržišta, ali prvenstveno epidemiološkoj situaciji u zemlji.

Do sada smo bili u stanju da održimo proizvodni lanac i lanac snabdevanja.Trenutno korona virus ima negativan uticaj na globalnu ekonomiju, a dugoročne efekte na automobilsku industriju je u ovom trenutku veoma teško proceniti. Od samog početka u fokusu nam je bila sigurnost naših zaposlenih i važno je napomenuti da nema potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom u „Drekslmajer” Groupi Srbija, piše u saopštenju.

U Kompaniji ističu da će, čim proizvođači automobila nastave sa radom i „Drekslmajer”, ponovo pokrenuti proizvodnju u svom pogonu u Zrenjaninu i pozivaju zaposlene na solidarnost i mole ih da im pruže podršku i razumevanje u ovoj specifičnoj situaciji.

L.Z.