„Oko sokolovo“ za siromašne?

Piše:Dalibor Bubnjević

U medijima se gromoglasno pronela vest da će Zrenjanin bar u nečemu ličiti na Beograd. Euforiji su doprineli napisi da će se u našem gradu rešiti problem nepropisnog parkiranja. To će se postići specijalizovanim vozilom („Oko sokolovo“).
Takođe, očekuje se da novotarija doprinese efikasnijoj naplati korišćenja javnih površina.
Odluka JKP „Pijace i parkinzi“ da pribavi navedeno vozilo je za svaku pohvalu! Krajnje je vreme da se razreši naizgled zamršena situacija, budući da su građani s pravom ogorčeni. Stiču utisak da tzv. pauk odnosi isključivo automobile siromašnih, dok limuzine ostaju netaknute! Na navedenu argumentaciju, nadležni burno reaguju. Po pravilu, pozivaju sugrađane da preuzmu ulogu komunalnih
i/ili saobraćajnih policajaca.
Dok se „Oko sokolovo“ ne ustoliči, bilo bi dobro da čelnici JKP „Pijace i parkinzi“ utvrde „pravila igre“. Na primer, da li njihovi službenici naplaćuju parking ispred lokala „Esco” u Ulici kralja Petra prvog? Ukoliko to ne čine, zašto onda zatečena vozila na navedenoj lokaciji ne odnosi „pauk“?
Slično pitanje bi moglo da se dovede u vezu sa noćnim barom u podrumu Narodnog muzeja. Automobili se nesmetano lociraju na (ne)dozvoljenim mestima i niko (ne)biva sankcionisan. Konkretno, ulaz u Muzičku školu čemu služi?! Da li svi treba da nosimo debele „zlatne“ kajle oko vrata?
Možda će nas pre osloboditi plaćanja parkinga trenerice koje podsećaju na dimije?