OKRUGLI STO U PERLEZU: „Ekonomski razvoj na uštrb životne sredine“

Omladinski klub „Perlez“ u nedelju, 18. jula, organizuje okrugli sto pod nazivom „Ekonomski razvoj na uštrb životne sredine“ na kome će se, između ostalog, diskutovati o načinu na koje se privlače strane investicije, reindustrijalizaciji Srbije, kako povećati zaposlenost u zrenjaninskim selima, zašto se mahom otvaraju fabrike sa velikim uticajem na životnu sredinu, kako se pišu studije o proceni uticaja na životnu sredinu, šta je alternativa i da li je moguća sinergija ekonomije i ekologije, kao i o tome šta je cirkularna ekonomija u praksi.

Na tribini će govoriti prof. Ksenija Petovar, redovna profesorka (u penziji) Arhitektonskog i Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Siniša Mitrović, master analitičar životne sredine, Rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju, Mirko Popović, programski direktor Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu i meštani Perleza.

Moderator je dr Ilija Batas Bjelić.

Okrugli sto će se održati u prostorijama Mesne zajednice „Perlez“, ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića 5, sa početkom u 17 časova.