OKUPLJANJA U ČOKLIGET PARKU I BUKA REMETE MIR GRAĐANA

Narušavanje javne i privatne imovine?

Svakog vikenda građane Male Amerike u njihovom naselju u ranim jutarnjim časovima, dočekuju delovi stakla, limenke, flaše, pikavci, ljuspice suncokreta i semenki neprimerene za šetalište u centru grada. U pismu grupe građana koje je upućeno našoj redakciji navode da je u parku Čokliget situacija najgora te da najveći problem pravi nesnosna buka u periodu od večernjih do ranih jutarnjih časova, prouzrokovana okupljanjem kod spomenika Stevici Jovanoviću.

SVE POPULARNIJE MESTO ZA MLADE
Mladi se ovde okupljaju godinama, u periodu od proleća, pa sve do jeseni. Sugrađanin, čije je ime poznato redakciji, pokrenuo je inicijativu i sakupio 27 potpisa vlasnika kuća u blizini. Kako je rekao, uveren je da svakodnevna buka uveliko prevazilazi propisane nivoe dozvoljene u stambenim zonama.
Građani se žale i na smeće, verbalne okršaje sa okupljenima, blo­kiranje kapija, a kako navode, pretpostavljaju da se u blizini konzumiraju i neprimerene supstance. Poseban problem je, kako su rekli, puštanje muzike sa muzičkih uređaja od kojih je nemoguće zvučno se izolovati.
– U parku je vandalizovana javna i privatna imovina, a ceo prostor u blizini parka podseća na javni toalet. Ovo ne samo da uznemirava građane i stvara neprijatne mirise, već predstavlja i potencijalan izvor zaraze – naglasio je naš sugrađanin.
Potpisnici ove peticije posebno ističu da u proteklih nekoliko godina u gradu nema masovnijeg i popularnijeg javnog mesta za okupljanje koje se nalazi u stambenom naselju. Kako navode, ne postoji mesto u našem Gradu na kojem su stanari u ovakvoj meri izloženi svakodnevnoj buci.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju