OLIVER MITROVIĆ (SNS) OD 24. MAJA PREDVODI SKUPŠTINU GRADA ZRENjANINA

Biću predsednik svih 67 odbornika

Na predlog 46 gradskih odbornika (sve „overeno” svojeručnim potpisom), novi predsednik Skupštine grada Zrenjanina je Oliver Mitrović (SNS), koji je u prethodnom skupštinskom sazivu bio predsednik odborničke grupe ove stranke. To znači da Oliver Mitrović dobro poznaje parlamentarni život. Prvi intervju sa njim, na samom početku njegovog mandata, počeli smo od pitanja kako će, novom odborničkom sazivu, zapravo izgledati skupštinska većina, pošto se, i nakon prvog dela konstitutivne sednice parlamenta, još ne zna koje će sve stranke činiti vlast, a ko će biti u opoziciji.
Kada možemo da očekujemo nastavak konstitutivne skupštinske sednice, hoće li biti promena u vladajućoj većini?
– O tome kako će izgledati skupštinska većina, najpre moraju da odlučuju stranački organi. U svakom slučaju, očekujem da će Skupština nastaviti rad za desetak dana, ali u ovom trenutku ne mogu da kažem kakav će oblik ta sednica imati. Za sada, skupštinsku većinu čine, kao i na prošloj sednici, SNS, SVM, PUPS, SDPS i SPO. Skupština takođe mora brzo da donese i odluke o prodaji građevinskog zemljišta, to je takođe veoma važno, jer poštujemo investitore, jer želimo što više radnih mesta za Zrenjanince. Investicije i nova radna mesta uvek će biti među prioritetima ove vlasti.
Kako ćete pripremati skupštinska zasedanja, hoćete li uspostaviti bolju saradnju sa opozicijom?
– Biću pred­­sednik svih 67 odbornika, ja sam samo prvi odbornik među njima. Skupština će raditi po zakonu i skupštinskom Poslovniku, to će biti „sveto pismo” za mene. Očekujem od svih odbornika da budu konstruktivni, takođe da se i opozicija uključi, da svi radimo na dobrobit građana.
Kao predsednik Skupštine, koliko ćete biti otvoreni prema medijima?
– Važno je da građani znaju kakve se odluke donose, jer sve što radimo, treba da bude i biće na korist Zrenjaninaca. Zato ću negovati otvorenost u radu koliko god je to moguće i koliko prilike dozvoljavaju, a spada u domen predsednika Skupštine. Mislim da je to značajno tim više, pošto nema direktnog prenosa skupštinskih sednica putem radio talasa kao ranije, takav je sticaj okolnosti. U svakom slučaju, poštovanje zakona je moj najvažniji zadatak, pa i kad je reč o saradnji sa novinarima.

Lj. B.