Opozicioni egzibicionizam

Piše: Dalibor Bubnjević

Mesne zajednice su osnovna ćelija našeg državnog uređenja. Neki ih smatraju reliktom prohujalih vremena. Drugi naglašavaju da predstavljaju bazu društva. U navedenom razmeđu, političkim strankama je stalo do članstva u organima upravljanja navedenog nivoa vlasti. To ne mogu činiti institucionalno (kao partije) već isključivo preko svojih članova.
Pojedini sugrađani će izaći na birališta 5. februara. Biće izabran 91 član saveta mesnih zajednica u Zrenjaninu, Lazarevu, Banatskom Despotovcu, Elemiru, Lukinom Selu, Perlezu i Tomaševcu. Izborna komisija je na vreme obavestila pretendente za presto, ali je odziv bio više nego skroman.
Oni koji nisu uspeli da skupe nekoliko desetina potpisa podrške građana kukaju! Za svoj lični (politički) debakl krive sve, ali ne i sebe same. Vele da ih sistem laže, nemaju para za overu potpisa, boje se za svoje najmilije… Umesto da su uzeli učešće u trci, oni su se predali pre početka utakmice. Pritom, od publike traže da ih podrži u političkom suicidu, ne dozvoljavajući joj da ih spreči u tom činu.
Krajnje je vreme da opozicionari shvate da je politika težak i mukotrpan posao. Lascivni komentari po društvenim mrežama ne smatraju se produktivnim radom. Reč je o pukom egzibicionizmu od koga vajde nema ni akter, niti posmatrač…