OPŠTA BOLNICA „ĐORĐE JOANOVIĆ” U KONKURENCIJI ZA DOBIJANjE ANGIO SALE

Timovi su već na obuci
U narednih šest meseci bolnice i lokalne samouprave treba da učine sve kako bi se obezbedili adekvatni prostori za smeštaj specifične opreme
Opšta bolnica „Đorđe Joanović” jedan je od tri kandidata za dve nove angio sale, odnosno sale za kateterizaciju, za koje će rebalansom pokrajinskog budžeta biti obezbeđen novac. U konkurenciji su još Sombor i Subotica. Koje će dve bolnice dobiti angio sale zavisiće od menadžmenta bolnica i od lokalnih samouprava. Kako je naveo pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, u narednih šest meseci bolnice i lokalne samouprave treba da učine sve kako bi se obezbedili adekvatni prostori za smeštaj specifične opreme.
Između Instituta za kardio-vaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici i pomenute tri regionalne bolnice 29. jula potpisan je ugovor, na osnovu kojeg će se u narednih šest meseci lekarski timovi iz ovih ustanova obučavati za rad u angio salama. Radiološki tehničar Branislav Nepergaća, instrumentarka Slađana Knežević i dr Igor Kitaresku deo su tima zrenjaninske Bolnice koji je već na obuci.
SUZANA KOKAVSKI

Opširnije u štampanom izdanju