OŠ „DOSITEJ OBRADOVIĆ” U SUSRET UPISU: Razgovor sa preduzetnicama

Povodom Međunarodnog dana devojčica, a kao deo profesionalne orijentacije, u OŠ Dositej Obradović” održana je tribina o preduzetništvu. Gošće su bile preduzetnice Ljiljana Belić i Biljana Manić Stojanov, a iz filijale za zapošljavanje Aleksandra Štrbac, savetnica za karijerno vođenje. Voditeljke su bile Dunja Vlajić i Tamara Tešić, učenice sedmog razreda i pedagog Jelica Grmuša. Podršku tribini je svojim učešćem dala direktorka škole Biljana Manić.

dav
dav

Tribina je organizovana za učenice sedmog i osmog razreda sa ciljem da se devojčice kroz iskustvo uspešnih preduzetnica i kompetentne osobe za profesionalnu orijetaciju upoznaju da se prilikom izbora budućeg zanimanja rukovode ličnim interesovanjima, sposobnostima i talentim. Na zanimljiv, životni i iskustveni način predstavljene su im prednosti i problemi sa kojima se mogu sresti, kao i to, koliko je potrebno hrabrosti da bi se postigao uspeh.

Bilo je reči i o profesionalnoj orijentaciji koja mladima treba da ukaže kako izabrati buduće zanimanje, što je jedan od programa Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale u Zrenjaninu.

M.B.