OSMESI, SUZE I PLES OBELEŽILI MATURSKO VEČE OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE „9. MAJ”

Reči odlaze, emocije ostaju

Đaci Osnovne i srednje škole „9. maj” su u prostorijama svoje obrazovne ustanove proslavili maturu. Osnovnu školu završilo je 14 đaka. U 8/1, gde je odeljenski starešina bila Svetlana Radišić, bili su: Mikloš Horvat, Anabela Ristić, Ana Marija Šandor, Piroška Lakatoš, Jovan Ćećez. Odeljenje 8/2 predvodile su Svetlana Klisura i Jelena Veljković, a činili su ga: Danilo Milović, Saša Liptai, Nikola Felbab, Blagoje Stanić, Andrija Zomborac, dok su u 8/3 išli: Adem Tepeku, Dragan Radu, Biserka Bisljimi, Redžep Durakovski, a odeljenski starešina im je bio Predrag Manojlović.
Srednju školu završilo je 18 učenika. Odeljenski starešina 2/3 bio je Miroslav Brković a činili su ga Željko Glušica, Petar Jovanov, Vojislav Pribelja, Dragana Zlatanović, Olgica Mitrović, Milena Radak, Ljubica Fišer. Odeljenje 3/1 su činili Saša Kala i Borko Spalević a odeljenski starešina im je bio Saša Savanović, dok su u 3/2 išli Dragan Jovanović, Nikola Eremić, Stevan Zlatarov, Dejan Dimča, Zoran Radosaime uz odeljenskog starešinu Vladimira Radišića. U 3/3 su išli Katarina Jovanović, Jovana Rakić, Veselin Marić i Marizela Ferković, a odeljenski starešina im je bila Danica Milović.
– Ispraćaj svake generacije za mene je veoma emotivan, i neponovljiv momenat. Čovek u tim trenucima ne može da kaže ništa novo, ali znate … Reči odlaze, a naše emocije ostaju. Dragi maturanti, došli ste nam kao vesela, pomalo nesigurna i uplašena deca, otvorenog srca, a danas ste mladi ljudi puni energije i očekivanja. Zajedno sa svojim nastavnicima, profesorima ste prolazili lepe i srećne trenutke, ali i one druge manje lepe. Oni su tu bili za vas uvek, delili su sa vama i smeh i suze. Radovali se svakom vašem uspehu, svakom nastupu, bili su tu da vas ohrabre, uteše, posavetuju, razgovaraju sa vama kad god je to bilo potrebno. Dragi maturanti, u moru novih lica ne zaboravite stara. Sticaćete nove drugare, ali one stare čuvajte, nemojte ih zaboraviti. Nikada nemojte da ste sami, ni kada ste tužni, ni kada ste srećni. Draga deco, u ime mojih kolega, vaših nastavnika i u moje ime želim vam svu sreću ovog sveta – rekla je u obraćanju učenicima direktorka škole Snežana Vukić.
Među dobrim učenicima uvek ima i najboljih, tako da je za đaka generacije Osnovne škole izabran Dragan Radu, učenik 8/3, dok je najbolji srednjoškolac Dragan Jovanović učenik 3/2 odeljenja.
Pohvalnice za uspeh dobili su osnovci: Jovan Ćečez, Anabela Ristić, Nikola Felbab, Saša Liptai, Danilo Milović, Blagoje Stanić, Andrija Zomborac, Redžep Duraković, Dragan Radu i Adem Tepeku. Kod srednjiškolaca su pohvaljeni Dragan Jovanović, Nikola Eremić, Olgica Mitrović, Ljubica Fišer, Saša Kala, Borko Spalević, Veselin Marić i Marizela Ferković.
TEKST I FOTOGRAFIJE: DAMIR PETROVIĆ