EKONOMSKO-TRGOVINSKA ŠKOLA „JOVAN TRAJKOVIĆ” ORGANIZOVALA DVE SVEČANOSTI ZA SVOJE MATURANTE

Matura na naš način

Generacija 2019. je zajedno uspela mnogo toga, a sada idemo zasebno da menjamo svet.
Srećno!
Ovo je poruka koju je Učenički parlament uputio maturantima, kada su se 19. juna na gradskom trgu put neba vinuli raznobojni baloni. Tačno 242 – koliko ima maturanata u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković”. Ni kiša koja je tog junskog dana padala, nije bila jača od njihovih osmeha…
Prethodilo je fotografisanje u Gradskoj bašti. Svi su bili svečani, i maturanti, i profesori, i roditelji… Mladost je radošću, lepotom i znanjem ispunila grad.
Najbolje odeljenje je 4-3, finansijski administrator, prosečna ocena 4,62, zatim 4-1 ekonomski tehničar – 4,39.
Bilo je svečano i 15. juna u Kristalnoj dvorani, gde su dodeljena priznanja, nagrade. Voditeljke su bile Maša i Ivana.
Maturanti su nosili majice na kojima su bile poruke. Slušali su studentsku himnu „Gaudeamus igitur”- radovali se, veselili… „My way”, „Simply the best”, „Mi smo šampioni”…
Pesme za sve generacije. Pesme za ovu generaciju maturanata. Generacije koja je izabrala svoj put na svoj način…
Ova generacija maturanata imala je dve maturske svečanosti. Prvi put su maturu obeležili i na trgu kada su pustili raznobojne balone, kao poklon gradu.


DRAGOSLAVA GOLUŠIN, DIREKTORKA ŠKOLE
Mi smo uvek tu Dragi naši maturanti,
Ekonomsko-trgovinska škola je ponosna jer vi stojite ovde, pred nama, lepi i sposobni, a mi smo bili deo najlepšeg i najvažnijeg doba vašeg života. Nastavljamo tradiciju i ispunjavamo jedno poglavlje 125 godina duge istorije Škole, srećni što sa svojim učenicima delimo i lepe i manje lepe trenutke, što postižemo zapažene uspehe na takmičenjima iz raznih oblasti, i zato što imamo ne samo stručnu, nego i prijateljsku saradnju. Sve to ne bi bilo moguće bez vas, dragi maturanti, jer ste vi nosioci svih uspeha škole i utkani ste kao još jedna odlična generacija mladih ljudi u tradiciju naše škole.
Kada požurite u budućnost, sledeći svoje snove, sigurna sam da ćete se često s osmehom setiti srednjoškolskih dana i spoznati svu bezbrižnost i lepotu đačkog doba u kome ste prestali da budete deca i postali ste divni mladi ljudi. Mi smo uvek tu, da i vas dočekamo kao drage goste, jer nam se naši đaci uvek rado vraćaju da se vidimo i ispričamo.


KATARINA MIROSAVIĆ, ĐAK GENERACIJE
– Ne bih uspela bez podrške moje drage razredne Biljane Popović koja nas je podržavala i trpela sve ove četiri godine i profesorke matematke Ivane Mirazović koja me je spremala za takmičenja. Veliko hvala i svim profesorima koji su nas podučavali jer znam da smo bili pravi „izazov”. Takođe, želela bih da čestitam svim maturantima na još jednoj uspešno završenoj školskoj godini i da vam poželim uspeh u daljem životu. Čestitam i svom razredu. Možda nismo bili najsložniji i najidealniji razred, ali uspeli smo da prebrodimo sve prepreke koje su bile pred nama i evo nas ovde. Verujem da smo svi izrasli u dobre mlade ljude i to je najbitnije. Želela bih da se zahvalim i porodici. I veliko hvala svim roditeljima i perofesorima u ime cele generacije.

POHVALjENI
Za osvojeno prvo mesto na takmičenju u rešavanju studije slučaja „Razlika je u izboru”, čiji je organizator bio Ekonomski fakultet u Subotici, pohvaljeni su: Dragana Ilišković, Sandra Bagljaš, Nađa Milićević, Uroš Ilijašev, Srđan Marmković, Una Vuletić i Bojana Đurić. Za drugo mesto na takmičenju „Challenge junior elevator pitch”, Tehnički fakultet u Novom Sadu, pohvaljene su Sara Terzić i Milica Štiklica. Pohvalnice za drugo mesto na takmičenju studije slučaja, „Singidunum” dobili su Lazar Kovačević i Aleksandar Nešić. Anja Ostojić, pohvaljena je za bronzanu medalju sa odbojkaškom reprezentacijom Srbije na Specijalnoj olimpijadi. Pohvaljeni su i Danilo Drakulić, za rukovođenje Učeničkim parlamentom, Katarina Mirosavić i Nemanja Mrkšić za rezultate iz matematike.

 

ODELjENjSKE STAREŠINE
3-6 (trgovac) Slavica Jović Belić
3-7 (konobar) Igor Husta
3-8 (kuvar) Marija Latinkić
3-9 (kuvar na mađarskom) Andrija Tadejin
4-1 (ekonomski tehničar) Biljana Popović
4-2 (poslovni administrator) Snežana Jovanov
4-3 (finansijski administrator) Leontina Subu
4-4 (pravni tehničar) Teodora Šareš Nikolić
4-5 (turistički tehničar) Branislava Zubac

MILENA BEČEJAC