MEDICINSKA ŠKOLA U ZRENjANINU NA SVEČAN NAČIN ISPRATILA JE GENERACIJU MATURANATA

Generacija za ponos i budućnost

Maturanti Medicinske škole u Zrenjaninu oprostili su se od svojih srednjoškolskih dana. Iza sebe ostavljaju lepe uspomene na prijatelje, profesore, druženje, pa i male nestašluke. Pred punim tribinama Kristalne dvorane, lepo obučeni, doterani i nasmejani, prodefilovali su maturanti i njihovi profesori i kroz govore i poneku suzu prisetili su se lepih trenutaka školovanja, a podeljene su i nagrade najboljima.
– Nastavili ste tradiciju vaših prethodnih generacija i sve nas obradovali odličnim uspehom. Medicinska škola sa ponosom ispraća sedam odeljenja završnih razreda čiji je opšti uspeh odličan (4,58). Naši maturanti, njih 184, u području zdravstva i socijalnih zaštita, položilo je maturski ispit sa odličnim uspehom (4,75), dok je 20 učenika u području rada lične usluge položilo završni ispit sa uspehom 4,43 – rekla je u obraćanju učenicima Sanja Kukolj, direktorka Medicinske škole u Zrenjaninu.

BROJNI USPESI
Direktorka je podsetila i da je tokom školovanja ova generacija učenika Medicinske škole ostvarila brojne uspehe na okružnim i republičkim takmičenjima, kao i da su učestvovali u mnogim humanitarnim akcijama i dostojno reprezentovali Školu u svakom pogledu.
– Želim Vam mnogo sreće i uspeha u svetu u koji ste danas zakoračili. Uz puno truda, rada i sreće sve što zamislite moći ćete i da ostvarite – istakla je Sanja Kukolj.

DVA ĐAKA GENERACIJE
Odlukom nastavničkog veća ove godine proglašena su dva učenika generacije, a to su Anja Simić (4-5) i Tamara Slankamenac (4-2).
– Velika mi je čast što sam pored ovoliko vukovaca i odličnih đaka baš ja jedna od dve učenice koja je izabrana. Osećam se posebno. Želim da nastavim sa medicinom i u budućnosti, tako da ću upisati Medicinski fakultet u Novom Sadu – rekla je Tamara Slankamenac.
– Nisam očekivala da će me izabrati i veoma sam iznenađena i srećna. Zahvalila bise svim profesorima i mojim drugarima koji su me podržali. Želim da kažem da je moje školovanje obeležio divan razred i dvojca najboljih drugara koji će ostati moji anđeli čuvari kroz ceo život – rekla je Anja Simić.
Po završetku svečanog dela u Kristalnoj dvorani, maturanti i profesori su svoje slavlje do duboko u noć nastavili u Hotelu „Vojvodina”.

  • „VUKOVCI”
    Nosioci Vukove diplome: Mina Brnjoš, Tamara Slankamenac, Nikoleta Perc, Ana Marjanski, Bogdan Stepanov, Anja Roman, Jelena Stanić, Vanja Istrat, Milana Marjanski, Slađan Markov, Dragana Marticki, Milan Mihaljčić, Milica Odadžić, Andrea Ristić, Ivana Pajtašev, Kristina Prijić, Marina Šolaja, Katarina Vig, Jelica Đorđević, Marija Erdelji, Aleksandra Ilić, Marija Jankov, Jovana Marić, Jovana Marjanović, Sara Midović, Jovana Milićev, Ena Munjas, Zorana Nikolić, Aleksandra Rapaić, Dajana Savić, Anja Simić, Jovana Tanacković, Biljana Tica, Marija Šilić, Daniel Varga, Karolina Varga i Deana Đurišić. Najbolji učenici razreda: Mina Brnjoš (4-1), Nikoleta Perc (4-2), Jelena Stanić (4-3), Kristina Prijić (4-4), Sara Midović (4-5), Daniel Varga (4-6) i Deana Đurišić (3-4).

TEKST I FOTOGRAFIJE: DAMIR PETROVIĆ