OSMI PAKET POMOĆI PEDIJATRIJI ZRENJANINSKE BOLNICE: Balerine i baletani igraju za bebe

Predstavnici Baletskog studija „Stejdž(Stage), Udruženja „Budimo ljudi“, Kulturnog centra i Predškolske ustanove Zrenjanin uručili su juče humanitarnu pomoć Službi pedijatrije zrenjaninske Opšte bolnice „Đorđe Joanović“. Novcem prikupljenim igranjem predstave „Lepotica i zver“ Baletskog studija „Stejdž“, kupili su sto – pult za povijanje beba sa policom, paravan i profesionalni inhalator.

Humanitarce su primili i zahvalili se na dugogodišnjoj pomoći pomoćnik direktora zrenjaninske Bolnice dr Branislav Arbutinov, rukovoditeljka Službe pedijatrije dr Tatjana Stanković, glavna medicinska sestra Andrijana Santovac i njene koleginice.

Naša saradnja traje već punih sedam godina i veoma smo zahvalni na svemu što su učinili za bolje uslove boravka i lečenja malih pacijenata. Iz godine u godinu uslovi su sve bolji. Planiramo da do 2020. godine obnovimo sanitarne čvorove, podove u sobama u kojima borave majke pratilje, kao i medicinske šaltere – rekla je, između ostalog, dr Stanković.

Kako je istakao direktor Kulturnog centra Goran Marinković, zadovoljstvo je svih učesnika što je akcija uspešno realizovana i ove godine, sada već osmi put, i nastaviće još intenzivnije, kako na dostavljanju pomoći, tako i u poslovima renoviranja.

Predškolska ustanova Zrenjanin je od početka u humanitarnoj akciji i nadam se da će se nastaviti, pogotovo što naša ustanova ima vrtić na ovom odeljenju – kazao je direktor PU Zrenjanin Vladimir Petrović.

Kako je objasnila Aleksandra Tot, balerina po profesiji i baletski pedagog, a humanitarka po srcu, premijera predstave „Lepotica i zver“ bila je u decembru prošle godine a početkom ove je odigrana tri puta u Kulturnom centru, pred prepunim gledalištem.

Odziv dece predškolskog uzrasta je bio odličan, sve je rađeno u saradnji sa roditeljima i vaspitačima, deca su se radovala svakom izvođenju, svesni da na taj način pomažu svojim bolesnim vršnjacima. Za sledeću godinu ćemo pripremiti novu predstavu.

Marko Bajić (12), Milica Miljević (10) i Ljiljana Graor (14), akteri predstave „Lepotica i zver“, kako kažu, vole balet, a najviše vole kada svojom igrom mogu da pomognu deci koja se leče.

Ista ekipa je potom posetila Vrtić „Zvezdica“ gde su već u upotrebi otvorene police za pribor u prostorijama namenjenim boravku devojčica i dečaka koji na jesen kreću u školu. Kako je rekla rukovoditeljka „Zvezdice“ Senka Ravić, zahvalni su donatorima, a donatori su obećali da ubuduće neće zaboraviti ni druge vrtiće.

Tekst i foto: Branka Jajić