REKONSTRUKCIJA GRADSKOG STADIONA : Postavljena konstrukcija za reflektore

Na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku radi se punom parom. Na temelje su postavljene osnove za četiri stuba za reflektore. Temelji su široki 5,2 a duboki 2,7 metara, i u svaki od njih je izliveno više od 70 kubika betona. Na stadionu je, takođe, uklonjena stara atletska staza koja će biti u zamenjena i proširena, što je potvrdio i Zoran Damjanov, poslovođa iz šljunkare BMB, koga smo zatekli na gradilištu.

– Radovi napreduju u skladu sa planovima. Priprema se teren za postavljanje nove atletske staze, kao i za zaletišta za skakačke i bacačke atletske discipline, koja će biti postavljena iza golova. U narednih nekoliko dana bi trebalo da bude završeno motiranje reflektora na stubove – rekao nam je Damjanov.

Reflektori Gradskog stadiona su visoki 48,9 metara i biće jedan od najviših objekata u Zrenjaninu.

Postavljanje rasvete je deo obimne rekonstrukcije Gradskog stadiona koja uključuje i izgradnju moderne atletske staze i pratećih objekata za održavanje modernih atletskih takmičenja. Ukupna vrednost investicije je 200 miliona dinara, a radove finansiraju Pokrajina i lokalna samouprava.

Ž. M.

FOTO: JOVAN D. NJEGOVIĆ