PRED SEZONU NA POZNATIM IZLETIŠTIMA: Stigle ponude za sedam objekata i prostora na Peskari i Tisi

Za pružanje ugostiteljskih usluga na izletištima Peskara i Tisa potencijalni zakupci podneli su prijave za sedam od devet postojećih objekata i prostora, u visini od ukupno 778.001 dinara – konstatovano je danas u Gradskoj stambenoj agenciji, prilikom otvaranja ponuda.

Za Peskaru je bilo više interesenata. Nikola Novaković, vlasnik ugostiteljskog objekta „San Marko“ ponudio je za zakup montažno-demontažnog objekta na vodi 140.000 dinara. Za zakup montažnog ugostiteljskog objekta na Peskari, površine 200 kvadratnih metara, zastupnik gostionice Stara zanatlija Nikola Stojičić ponudio je 180.000 dinara. Za zakup letnje bašte na istom lokalitetu sa zatvorenim prostorom za šank i pultove i dve terase ukupne površine 57 kvadratnih metara Radovan Crnomarković, koji zastupa Ugostiteljsku radnju „Pabče“, ponudio je 152.000 dinara.

Dragan Stokić ponudio je 61.000 dinara za zakup privremenog objekta – terase sa nadstrešnicom, površine 18 kvadratnih metara na Peskari.

Za zakup letnje bašte sa otvorenim i zatvorenim prostorom i dve terase ukupne površine 61 kvadratni metar zastupnica ugostiteljske radnje „Boemi“ Jovana Ninić ponudila je 150.000 dinara.

Konačno, za zakup letnje bašte na izletištu na Tisi kod žabaljskog mosta Stevo Čorokalo, zastupnik Udruženja građana „Lokalni ekološki izazov“, ponudio je 80.001 dinar.

Ovom prilikom nije bilo ponuda za jednu letnju baštu na Peskari – sa početnom zakupninom od 100.000 dinara i za letnju baštu na Tisi, površine 16 kvadratnih metara, sa početnom cenom zakupa od 60.000 dinara nije bilo ponuda.

Držeći se pravila datih u raspisu javnog oglasa, komisija Gradske stambene agencije – GSA, konstatovala je da ponuđači nemaju neizmirenih obaveza prema Poreskoj upravi, GSA i Turističkoj organizaciji Zrenjanina.

Kao i prošle godine objekti za koje nije bilo interesovanja biće uskoro ponovo ponuđeni za zakup.

Objekti i prostori na Peskari iznajmljuju se za period od 1. juna, a na Tisi od 1. maja do 1. septembra.

Radno vreme na obe lokacije je od 9 do 20 časova. Zakupci ne mogu iznajmljivati bilo kakav plažni mobilijar kao što su skuteri i pedoline, bez saglasnosti zakupodavca – Gradske stambene agencije.

M. S-n.