OSNOVNI SUD: Tatjana Pavlović prvi put izabrana na sudijsku funkciju

Sugrađanka Tatjana Pavlović 25. jula je položila zakletvu u Narodnoj skupštini, pred predsednicom ove institucije Majom Gojković, čime je postala sutkinja zrenjaninskog Osnovnog suda. Odluku o njenom, kao i izboru ostalih sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, Skupština je donela na sednici održanoj 10. jula.

U svojoj karijeri Tatjana Pavlović je ukupno 14 godina bila sekretarka Osnovnog suda, a radila je i u Policijskoj upravi kao rukovoditeljka ljudskih resursa.
Rođena je 1970. godine u Zrenjaninu. Završila je osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1997. godine, a pravosudni ispit je položila 2000. godine. Narednih deset godina obavljala je poslove sekretara zrenjaninskog Osnovnog suda, a potom se zaposlila na Odeljenju za logistiku u Policijskoj upravi, gde je radila do kraja 2014. godine. Nakon toga se vratila u Osnovni sud, najpre na mesto sudijskog pomoćnika u zvanju višeg sudijskog saradnika, a onda je postala sekretarka ovog suda. Za svoj rad u 2016, 2017. i 2018. godini Tatjana Pavlović je dobila ocenu „naročito se ističe”. Na sednicama svih sudija zrenjaninskog Osnovnog i Višeg suda, kao i novosadskog Apelacionog, zaključeno je da je Tatjana Pavlović ispunila sve uslove za izbor na mesto sudije Osnovnog suda. Zatim je položila predviđeni ispit, a Visoki savet sudstva, na sednici u maju doneo je odluku da Narodnoj skupštini predloži izbor Tatjane Pavlović za sutkinju Osnovnog suda u Zrenjaninu.

M.M.