OTVOREN VAKCINALNI PUNKT U HALI „MEDISON”: Gradonačelnik prvi dobio vakcinu

Najveći punkt za vakcinaciju u Zrenjaninu, ujedno i prvi van zdravstvenog sistema Doma zdravlja počeo je danas sa radom u hali sportova „Medison”. Tačno u osam ujutru gradonačelnik grada Zrenjanina Simo Salapura vakcinisan je cepivom kineskog proizvođača „Sinofarm”.

– Kao što smo pre nekoliko dana obećali, uspeli smo da osposobimo u najkraćem vremenu punkt u hali sportova. Danas sam imao priliku da vidim kako to sve izgleda i da se vakcinišem. Želim da poručim našim sugrađanima da veruju lekarima i struci, naučnim dostignućima, jer je vakcinisanje jedini način da savladamo virus korona i zaštitimo svoje zdravlje. Raduju nas podaci da prvi put od 24. novembra imamo manje od 1.000 aktivnih slučajeva u našem gradu. To jesu dobre vesti, ali i dalje moramo biti na oprezu i da se pridržavamo propisanih mera kako bi se broj obolelih stabilizovao – poručio je Simo Salapura nakon primljenog cepiva i zahvalio stručnim službama zdravstvenih radnika koji su učinili sve da se Zrenjaninci vakcinišu u najboljim uslovima.

Gradonačelnik je istakao da se oseća dobro i pozvao sve građane da se vakcinišu.

Prema rečima dr Gordane Đurić, koordinatorke za masovnu imunizaciju u kriznom štabu Grada Zrenjanina, Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov” procenili su da je interesovanje za imunizaciju veća od kapaciteta koji Doma zdravlja ima, te je otvoren vakcinalni punkt u hali sa šest timova. U toku dana bi trebalo da se vakciniše 300 sugrađana.

I.I.

Opširnije u štampanom izdanju