OTVORENA PRODAJNA IZLOŽBA LIKOVNE KOLONIJE „UM-ING“: Sledećeg petka aukcija

Prva prodajna izložba Likovne kolonije „UM-ING“ juče je otvorena u izložbenom salonu Kulturnog centra u prisustvu ljubitelja likovne umetnosti, prijatelja i učesnika Kolonije.

Na zidovima izložbenog prostora okačeno je 40 radova 25 umetnika koji su u proteklih pet godina učestvovali u Koloniji. Sve slike su uramljene i na svakoj je označeno ime autora, veličina slike, tehnika crtanja, kao i početna cena (od 3.000 do 10.000 dinara).

Izložba će biti otvorena do 25. januara, kada će se održati aukcija sa početkom u 18 časova, takođe u Kulturnom centru. Posetioci će moći da kupe slike, a sredstva od prodaje biće donirana Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“.

Zahvaljujem se svima što ste se odazvali u ovolikom broju da prisustvujete otvaranju izložbe koju organizujemo povodom pet godina od osnivanja Kolonije. Proslavljamo mali jubilej i želja nam je da to postane tradicija i da se kroz pet godina ponovo vidimo. Malo ljudi zna da u našem gradu živi i radi oko 100 akademskih slikara, a toliko ima i amatera. Odrastao sam u ovom gradu i dugo sam sam se družio sa ljudima koji su osnivači Kolonije. Osnovana je 2014. godine na inicijativu slikara Slavka Konculova, koji nažalost nije ovde jer je u bolnici na lečenju. Osnivanje su podržali i slikari Viorel Flora, Rudolf Brkić, Aleksandar Kačar i Marjan Baroš – istakao je Borislav Umićević, vlasnik kompanije „UM-ING“, gde se kolonija i održava. – Jednom godišnje organizujemo Koloniju i za pet godina je prošlo 25 umetnika. Pozivamo svake godine i mlade slikare, koji unose vedrinu i duh i posebno nam je drago zbog toga. Od nastanka Kolonije rodila se ideja da organizujemo aukciju i da novac od prodaje slika poklonimo u humanitarne svrhe, koju upravo ostvarujemo. 

I.I.

Opširnije u štampanom izdanju