OVE NEDELjE POČELA OPSEŽNA REKONSTRUKCIJA HALE SPORTOVA „MEDISON”

Prostor za sajmove i treninge
Rekonstrukcija hale sportova „Medison”, koja podrazumeva kompletno sređivanje i promenu parketa, izgradnju tri multifunkcionalna sportska terena, modernizaciju i adaptaciju sanitarnih prostorija i elektroenergetskih instalacija, počela je u sredu. Sredstva za preuređenje hale obezbeđena su zahvaljujući evropskim fondovima, odnosno projektu prekogranične saradnje Rumunije i Srbije „Hall of Banat Fairs”.
Cilj projekta je da se postojeća hala adaptira i prilagodi za organizovanje regionalnih privrednih i poslovnih sajmova i sportskih događaja. Radovi bi trebalo da budu završeni 31. decembra ove godine.
Kako je na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom početka radova, istakao menadžer projekta Željko Kevrešan, ukupna vrednost projekta je blizu 448.000 evra, od toga je donacija IPA programa nešto više od 380 hiljada evra, učešće Grada Zrenjanina iznosi 60.167 evra, dok Privredna komora okruga Timiš i rumunska vlada ulažu 938,28, odnosno 6.098 evra.
Čedomir Janjić naveo je da lokalna samouprava izdvaja značajan novac za sport, i to se ne odnosni samo na podršku klubovima, nego i na ulaganje u infrastrukturu. On je istakao da će uskoro biti završene fiskulturne sale u nekoliko sela i naglasio da će obnovljeni Medison sportistima omogućiti bolje uslove za rad i da će više ekipa moći da trenira u toj hali.
Direktor JU „Sportski objekti” Bojan Mijatov objasnio je da nakon vađenja parketa (1.200 kvadratnih metara) i demontaže tribina, sledi postavljanje „košuljice” na podlogu, pa hidroizolacija, stolarski radovi i uređenje sanitarnih prostorija.
– Stari parket, koji je odličnog kvaliteta, moći će da se upotrebi za neki od terena. Tribine koje su bile u Medisonu rasporedićemo po ostalim objektima koji su u sklopu JU „Sportski objekti”. Projekat ne predviđa uređenje fasade i unutrašnjosti hale, ali to se svakako mora osvežiti i srediti, pogotovo što je na par mesta zid popucao i oronuo – rekao je Mijatov.
B. MANDIĆ