Pe scurt din Comuna Jitiște

Anul acesta înt-un mod modest
Asociația Sportivă a comunei Jitiște a sărbătorit douăzeci și patru de ani de existență și activitate la începutul lunii martie, în Căminul Cultural din sediul comunal. Din păcate, din cauza înrăutățirii situației cauzate de Covid-19, organizatorii au fost nevoiți să înmâneze sportivilor diplomele de recunoștință într-un mod modest, dar totuși solemn. Precum în fiecare an de la înființarea Asociației, și anul acesta au fost proclamaţi cei mai buni sportivi şi organizaţii sportive pentru anul 2020. S-au acordat diplome tinerilor sportiști din comună, diplome pentru marcarea jubileelor, pentru sport școlar, arbitrilor, antrenorilor, asociațiilor sportive care promovează sportul recreativ, și multor alți colaboratori.
Tineretul din Torac s-au pus serios pe aranjarea plajelor de pe malul râului Bega. În vara trecută, fiind nevoiți din cauza pandemiei să-și petreacă vacanța în țară, au făcut curățenie și au aranjat plaja cu nisip și câteva bănci, petrecându-și ore în șir în apa răcoritoare a Begăi. La sfârșitul acestei ierni au făcut curățenie din nou, de data aceasta au colectat gunoaiele pe care unii le-au lăsat în urma lor, tinerii făcând apoi și apeluri să nu se mai arunce gunoiul unde nu îi este locul, adică în natură.
Pentru că se apropie din nou vara, și nu se știe dacă vom putea merge în vacanță la mare, acești tineri au decis să facă un pas înainte, pentru că idei sunt multe și sunt foarte lăudabile! Au cerut să fie primiți la primarul Mitar Vučurević pentru a îi prezenta ideile și, binențeles, au fost primiți. Este vorba despre betonarea unei părți a plajei, despre iluminație, umbrele, asfaltarea locurilor de parcare, pietriș pe plajă și un tomberon care va fi golit de serviciul responsabil.

F. R.