PEDESET GODINA ŠKOLE „9. MAJ”

Novi objekat – uz jubilej

  • Svečanost je održana u velikoj sali kulturnog centra

Učenici i nastavnici Osnovne i srednje škole „9. maj” obeležili su pedeseti rođendan ove ustanove u velikoj sali Kulturnog centra u petak, 13. maja. U prisustvu roditelja, članova porodica, prijatelja i saradnika, kao i nekadašnjih nastavnika i vaspitača, đaci su izveli kulturno-umetnički program. Inkluzivni hor, u kojem pevaju učenici i nastavnici, zaslužio je najjači aplauz.
Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan sa saradnicima.
– „9. maj” je osnovan 1966. godine, kao specijalna osnovna škola koja se bavi vaspitanjem i obrazovanjem dece sa smetnjama u razvoju, a do danas je sprovela niz aktivnosti i proširila delatnost – podsetila je direktorka Snežana Oluški. – Mnogo toga je urađeno za proteklih pedeset godina. Mi smo se trudili da budemo u skladu sa vremenom, kao i da obuhvatimo i decu koja su u redovnom sistemu obrazovanja, tako da smo organizovali čitav spektar različitih usluga i druženja sa kolegama u redovnim školama i vrtićima, sa učenicima i njihovim roditeljima. Pojedini započeti projekti polako se realizuju.
Gradonačelnik Janjić podsetio je da je prošle godine izgrađen Dnevni centar, a započeta je i izgradnja novog objekta u dvorištu škole.
– Na sve načine pokušavamo da pomognemo i nastavnicima i učiteljima, a pre svega deci kojima je neophodno školovanje u „9. maju” – rekao je gradonačelnik.
Osim matične Škole i Dnevnog centra „Naša priča”, nastava se odvija i u četiri odeljenja u Čenti, Stajićevu i Melencima.

B. JAJIĆ