PERLESKI ODRED IZVIĐAČA ORGANIZOVAO VELIKU SMOTRU U IDVORU: Takmičili se i učili o Mihajlu Pupinu

Izviđački odred „Čiča Janko“ poslednjeg vikenda oktobra ugostio je čak 158 izviđača iz Vojvodine i šire na „Jesenjim igrama poletaraca“ u Idvoru, gde perleski odred takođe ima četu. Učesnici ovog takmičenja su se nadmetali, ali su takođe imali priliku da više saznaju o čuvenom naučniku Mihajlu Pupinu, kao i da se druže i okuse lokalne specijalitete.

Učesnici „Jesenjih igara pristigli su, između ostalog, iz Subotice, Kikinde, Bečeja, Šida, Pančeva, Beograda, Obrenovca, a bili su smešteni u prostorijama osnovne škole „Mihajlo Pupin“.

Ukupno dvadeset jedna ekipa poletaraca pokazala je svoje veštine tokom takmičarskog dela manifestacije u igrama kao što su čvorologija, prenos lopte u parovima i pravljenje piramide od čaša. Na kraju su najspešniji bili su gosti iz Bečeja, a snage je međusobno odmerilo i šest timova „Čiča Janka“ sastavljenih od mališana iz Ečke, Farkaždina, Idvora i Perleza. Tom prilikom najbolje se pokazala ekipa „Munje“ iz Idvora.

Svi učesnici „Jesenjih igara“, potom su obišli rodnu kuću i muzej Mihajla Pupina, gde su pogledali predstavu „Šumska priča“. Na kraju aktivnostima ispunjenog dana, poletarce je čekalo pravo okrepljenje – lovački gulaš koji su skuvali članovi Lovačkog društva iz Idvora.

Starešina Odreda „Čiča Janko“ Dragan Musić kaže da je manifestacija proteklo besprekorno, zahvalivši se na pomoći mesnoj zajednici, osnovnoj školi, muzeju i lovačkom društvu iz Idvora, zatim Udruženju žena „Pijade Pupin“, Predškolskoj ustanovi „Kolibri“ i mlekari „Maestro“ iz Sakula.

M.M.

foto: Odred „Čiča Janko“