MILICI KNEŽEVIĆ NACIONALNA NAGRADA: Obrazovanje je pravo, a ne posebna potreba

Koliko je volja da se pobedi nemoguće važna u životu, potvrđuje i najnovije priznanje našoj sugrađanki. Milica Knežević je dobitnica nagrade Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) na sajmu J=DNAKI. Sajam je održan u Beogradu, od koji 23. – 27. oktobra. To je prva nagradu u kategoriji J=DNAKI u pristupačnosti, koju je dobili za akciju zahvaljujući kojoj su uslovi na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ pravo, a ne posebna potreba.

– Za mene je to bila još jedna prilika da ukažem na to da je obrazovanje pravo, a ne posebna potreba. Na sajmu, premijerno su prikazani i spotovi za promociju bezbednosti u saobraćaju projekta „Još uvek vozim“, kao i projekta „Zapošljavanje“ u kojima sam bila jedan od aktera, a čije će emitovanje uskoro početi na nekoliko nacionalnih i više lokalnih televizija, kao i na internetu – kaže Milica koja je na završnoj godini osnovnih studija na smeru softversko inženjerstvo, a zaposlena je u firmi „Levi9”.

Milica uvek pleni otvorenošću i optimizmom. Ali, godine koje su iza nje nisu bile lake…

– Ta saobraćajna nezgoda, pre petnaestak godina, nešto je najgore što mi se dogodilo u životu. I sigurna sam da niko ne može biti spreman za to, pa tako nisam ni ja bila. Pitala sam se zbog čega se to dogodilo i zašto baš meni, ali onda vremenom shvatite da odgovor na to pitanje ne postoji i da zapravo nemate izbora osim da nastavite dalje. Bilo je loših i teških dana (i danas ih bude), ali sam naučila da oni dobri dani vrede mnogo više i da se treba boriti – ističe naša hrabra sugrađanka.

M. Bečejac

Foto: lična arhiva M. Knežević