PLAKETE I ZАHVALNICE MLADIMA KOJI SU SLUŽILI VOJNI ROK: Imaju čime de se ponose

Priznanjima koje primaju danas ovi mladi ljudi – njih 140 – ponosiće se celog života i pričaće o vojničkim danima kao i njihovi roditelji. Njihova i odluka njihovih roditelja da odsluže vojni rok u Vojsci Srbije zaslužuje poštovanje posebno zbog toga što su vojni rok služili u vreme kada to nije bilo obaveza. To će im i u budućnost iziskivati dosta vremena i napora; jer se vojnička znanja moraju usavršavati. Ovo se posebno odnosi na one koji su završili Školu rezervnih oficira.

Ovim rečima je mlade ljude koji su od 2012. do danas na odsluženjenje vojnog roka bili upućeni iz Garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu pozdravio potpukovnik Goran Raičević, predstavnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad, koji im je uručio priznanja.

Svečanosti su prisustvovali i načelnica srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, zamenik gradonasčelnika Zrenjanina Saša Santovac i starešine garnizona Narodni heroj Svetozar Marković Toza.

Za Školu rezervnih oficira odlučio sam se posle završenih studija saobraćaja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Mislim da o nekom posebnom motivu ne treba ni govoriti – mlad čovek to jednostavno treba da iskusi. To su iskusili i moj otac i brat koji su bili vojnici, a rade kao policajci. Svestan sam da me kao rezervnog starešinu čekaju mnoge obaveze, na to sam i računao – kaže Luka Srdić, rezervni potporučnik, sada zaposlen u Auto školi 023.

M. S-n.

vojska 0001_resize

vojska 0002_resize

vojska 0003_resize

vojska 0005_resize

vojska 0006_resize

vojska 0008_resize

vojska 0009_resize