RUKOMETAŠI REPREZENTACIJE SRBIJE POSETILI OŠ „ŽARKO ZRENJANIN“: Doneli lopte na dar

Povodom utakmice Srbija – Belgija koja će se odigrati u Zrenjaninu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, članovi rukometne reprezentacije Srbije posetili su danas Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ . Oni su na dar doneli lopte za rukomet kako bi podstakli osnovce da se bave ovim sportom. Utakmica će se igrati sutra, u 18 časova u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu.

sport _0005_jnjd

– Naši reprezentativaci došli su u ovu školu koja se smatra rukometnom bazom u Zrenjaninu. Učenicima su poklonili lopte i iskoristili priliku da pozovu njih, ali i sve sugrađane, da dođu u „Kristalnoj dvorani“ i bodre reprezantativce – kazao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

sport _0006_jnjd

Direktor Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Miroslav Brnjoš zahvalio se reprezentativcima, rukometnom klubu „Proleter“ i lokalnoj samoupravi na podršci i vrednoj donaciji.

– Želja nam je da omasovimo rukomet u našoj školi jer za to imamo uslove – izjavio je Brnjoš.

sport _0007_jnjd

Reprezentacija sutra nastupa u punom sastavu, a koliko im ova poseta znači, prokomentarisao je golman Vladimir Cupara.

sport _0008_jnjd

– Moram da priznam da odavno nisam imao ovoliku tremu. Lakše je igrati pred punom halom nego doći ovde i pozdraviti ovoliko dece koja vole sport i cene to što mi radimo. Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo danas ovde i rado ćemo se odazvati svakom narednom pozivu. Rukomet, kao i svi ostali sportovi, decu uči važnim životnim lekcijama kroz koje se postaje bolji čovek – istakao je Cupara.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak

sport _0002_jnjd

sport _0004_jnjd

sport _0003_jnjd