PLIVAČKI MARATON NA PESKARI

Svetski bodovi za najbolje učesnike
Zrenjaninski Klub daljinskog i maratonskog plivanja Peskara, 23. juna ove godine će organizovati petu po redu trku „Trofej Džonija Vajsmilera”. Po prvi put će, osim za Kup Srbije, takmičenje na Peskari biti bodovano i za svetsku ligu pošto je Savez za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije postao član organizacije Global swim series koja okuplja 34 zemlje i organizuje 126 maratona godišnje na kojima se okupi više od 100.000 takmičara.
– Plivačku stazu ćemo produžiti na tri kilometra i ta trka će se bodovati za Nacionalni kup i Svetsku ligu. Organizovaćemo i trku na stazi od 1,5 km za sve one koji žele da se oprobaju, a nisu im bitni bodovi. Planirana je i trka na 200 metara za decu do 10 godina. Ovo najavljujemo već sada jer želimo da se zainteresovani na vreme prijave za nadmetanje na Peskari – kaže Aleksandar Anđelić, predsednik KDMP Peskara.
Samo tri trke koje se održavaju u Srbiji dobile su licencu svetske organizacije. Osim maratona na Peskari, to su još takmičenja u Bačkoj Topoli i Beogradski plivački maraton.

B. M.