POČELA GRAĐEVINSKA SEZONA U ZRENJANINU – na redu su asfaltiranje ulica i sanacija stadiona

Gradonačelnik posetio radove u Mužlji

U zrenjaninskom naselju Mužlja u toku su radovi na asfaltiranju ulica, i to Durmitorske, Lovćenske i Dinarske. Radove je obišao sa saradnicima gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, i tom prilikom je porazgovarao sa građanima ulica koje se rade, ali i onima čiji kolovozi nisu uključeni u obnovu, on se tom prilikom obratio okupljenim građanima.
– Kao što vidite otvorili smo građevinsku sezonu u gradu, radimo sanaciju asfalta na teritoriji celog grada, vrlo brzo ćemo preći i na naseljena mesta, u Mužlji decenijama nije ulagano dovoljno u putnu infrastrukturu, situacija je prilično loša. Za sada je u planu rekontrukcija četiri ulice dužine oko 800 metara, dok je vrednost radova blizu osam miliona dinara – rekao je gradonačelnik.
Janjić je dodao još i to da su mu se žalili građani susednih ulica koje nisu uključene u obnovu i rekao je da će obići i te lokacije i da će se potruditi da i one budu uključene u obnovu.
– U gradu Zrenjaninu je asfaltirano blizu 97 odsto ulica, ostatak nije zato što u tim ulicama nisu raščišćeni vlasnički odnosi, ali mi ćemo se potruditi da i to rešimo – istakao je gradonačelnik Janjić.
U ime Saveta mesne zajednice okupljenim građanima se obratio predsednik Ervin Palatinuš koji je rekao:
– Mužlja je veliko naseljeno mesto i imamo dosta problema koje polako rešavamo. Krenuli smo da asfaltiramo pojedine ulice dok se u drugima ulicama već postojeći asfalt popravlja. Što se tiče izgradnje bicilističke staze koja je veoma potrebna Mužljancima, smatram da je to izuzetno skup projekat koji sada nije realan, ali da nije nemoguće da se sprovede u budućnosti – istakao je predsednik Palatinuš.
Osim asfaltiranja ulica, takođe se radi i na Gradskom stadionu koji će, kada se radovi završe, dobiti modernu rasvetu, kao i najmoderniju atletsku stazu. Reflektori Gradskog stadiona će biti visoki 48,9 metara čime će postati jedna od najviših građevina u Zrenjaninu. Ukupna vrednost radova na stadionu je 200 miliona dinara.

Ž. M.