POČELE SU PRIPREME ZA TREĆI PO REDU SAJAM PRIVREDE ZR-BIZNET

U fokusu nove tehnologije i žensko preduzetništvo

Od 19. do 21. septembra u zrenjaninskoj hali „Medison”, kao i na prostoru ispred dvorane u Karađorđevom parku, biće organizovan treći sajam privrede ZR-BizNet. Predviđeno je da poslovni sastanci i stručni skupovi budu održani u „Kristalnoj dvorani”, a biće posvećeni ženskom preduzetništvu i digitalnim transformacijama u preduzetništvu.
Pokrovitelj sajma je Grad Zrenjanin, sponzor kompanija „BB Trejd”, a tematika je u saglasnosti sa politikom vlade Srbije i Ministarstva privrede. Operativnu organizaciju nosiće Opšte udruženje preduzetnika, Privredna komora Srednjobanatskog okruga i Unija poslodavaca – poslodavci Zrenjanina.
Sajam će imati međunarodni karakter, jer se očekuje učešće između 150 i 200 privrednika iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a punu podršku će i ove godine dati i Razvojna agencija Srbije – RAS, republički i pokrajinski fond za razvoj, „Službeni glasnik Republike Srbije” i druge državne institucije.


To je, između ostalog, na konferenciji za novinare rekao zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.
Kako ističe Miroslav Đurić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika, već su stigle prijave trećine očekivanog broja izlagača. Udruženje namerava da angažuje nekolicinu zanatlija koji bi posetiocima Sajma na licu mesta pokazali svoje umeće, ali i prilagođenost novim tehnologijama.
Đurić kaže da će izlagačima biti na raspolaganju štandovi prosečne veličine devet kvadratnih metara, po pristupačnoj ceni zakupa od 20.000 dinara za tri dana, a razliku do realne cene snosiće budžet grada Zrenjanina. To svedoči o zainteresovanosti lokalne samouprave za razvoj privrede, njeno osavremenjavanje, zapošljavanje mladih i njihovo zadržavanje u sredini iz koje su potekli. Naš sagovornik veruje da će generalni sponzor „BB trejd”, kao i ostali koji pomažu i podržavaju ovu manifestaciju, među kojima su i Industrija ulja „Dijamant” i „Uni kredit” banka, biti na nivou obaveze koje su prihvatili.

M. S-n.

Opširnije u štampanom izdanju