POD SLOGANOM „PRLJAVO ILI ČISTO NIJE ISTO“: Počeo drugi ciklus „Eko kviza“

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina organizovalo je „Eko kviz“ za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola. Kviz je počeo danas u maloj sali „Kristalne dvorane“, a finale je 19. aprila.

Cilj kviza je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju zaštite životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji. Za ovogodišnje učešće u „Eko kvizu“ prijavilo se 12 škola, od toga šest iz sela (Lazarevo, Klek, Farkaždin, Lukićevo, Orlovat i Banatski Despotovac). Iz grada se takođe prijavilo šest škola, a to su: „2.oktobar“, „Dositej Obradović“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Petar Petrović Njegoš“, „Žarko Zrenjanin“ i „Dr Jovan Cvijić“. Iz svake škole nastupa ekipa od četiri člana – po jedan učenik iz petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Za najbolje učenike „Eko kviza“ JKP „Čistoća i zelenilo“ obezbedila je nagrade.

eko kviz (3)

Pobednik finalnog takmičenja plasiraće se na republičko polufinale koje će se održati 10. maja u Beogradu. Ideja za organizovanje ovog kviza potiče iz saradanje JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina i JKP „Gradska čistoća“ iz Beograda

– Danas i sutra ćemo u saradnji sa stručnim žirijem sačinjenim od zaposlenih u JKP „Čistoća i zelenilo“ odlučiti koja je najbolja ekipa u našoj opštini koja će ući u polufinale. Republičko polufinale će se održati u Beogradu, dok će se 25. maja finalno takmičenje održati ponovu u našem gradu. Zrenjanin je domaćin, a to je zaslužio kao prošlogodišnji pobednik na republičkom takmičenju – izjavio je Zoran Protić direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina.

U današnjem delu kviza učestvovale su četiri Osnovne škole: „2.oktobar“ i „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina, „Slavko Rodić “ iz Lazareva i „Jovan Dučić“ iz Kleka.

M.Malbaški

eko kviz (1)

eko kviz 4