PODELJEN OGREV UGROŽENIM PORODICAMA: Zajedno za topli dom

Humanitarna akcija „Persu marketa“, pod nazivom „Topli dinar“, uspešno je završena i ove godine. Tokom oktobra, od svakog ostvarenog računa, „Persu marketi“ izdvajali su po 1 dinar, da bi se od sakupljenog novca tradicionalno kupio ogrev za 100 najugroženijih porodica širom Vojvodine.

– Veoma smo zadovoljni rezultatima, pogotovo u ovoj godini koja je svakako specifična i drugačija od svih prethodnih. Samim tim, još više smo zahvalni našim kupcima koji su prepoznali značaj solidarnosti i humanosti u vreme velikih izazova za celo društvo i bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće – poručuju iz ovog trgovinskog lanca.

Podsećaju da je cilj „Toplog dinara“ da se pomogne i doprinese zajednici, kroz usmerenu i transparentnu pomoć najugroženijima, time što im se obezbeđuje ogrev za celu zimu. U pitanju je 100 porodica u više od 90 naseljenih mesta, u kojima „Persu marketi“ posluju, a veliki doprinos dali su i prijatelji akcije, kompanije „Imlek“, „Pepsi“, „Štark“, „Mattini“, „Moravka“ i „D plus“, koje su podržale akciju i istakle važnost brige o potrošačima.

Putem ove humanitarne akcije, zaključno sa 2020. godinom, ogrev je dobilo 600 porodica u Vojvodini. Celokupnoj organizaciji veliku pomoć pružili su i Centri za socijalni rad iz svih opština, koji su dostavili spiskove najugroženijih mnogočlanih porodica. Na taj način, povezali su se trgovci, proizvođači, potrošači i centri za socijalni rad, kako bi zajedničkim snagama doprineli da ove zime svima bude toplo.