POKLON GRADA ŠAMPIONU: Šuranjiju elektronska meta

Za uspeh koji je ostvario na Paraolimpijadi u Rio de Žaneiru, strelac Laslo Šuranji će od Grada Zrenjanina na poklon dobiti elektronsku metu, rekao je danas gradonačelnik Čedomir Janjić na prijemu organizovanom za naše paraolimpijce. Osim toga, šampionu je darovana i umetnička slika.

paraolimpijci-1paraolimpijci-3

Gosti čelnika grada i njegovih sadarnika bili su Laslo Šuranji, osvajač zlata i bronze u streljašvu na Igrama u Riju, Goran Perlić, stonoteniser, učesnik Paraolimpijade i Zoran Šipka, trener Streljačkog kluba Olimp koji okuplja osobe sa invaliditetom.

– Iza medalja koje sam osvojio stoji kontinuiran rad, mnogo truda i odricanja. Možda su mnogi iznenađeni našim uspesima, ali kada bi videli kako i koliko treniramo, bilo bi im jasno otkuda medalje. U narednom periodu očekuje me nastup na prvenstvu Evrope, a potom i na šampionatu sveta – istakao je Šuranji i dodao da bez pomoći lokalne sredine, pokrajine i države paraolimpijci ne bi bili toliko uspešni.

Gradonačelnik Janjić je naglasio da se Grad trudi da pomogne sportistima sa invaliditetom i da im omogući adekvatne uslove za treninge i takmičenja. On je kazao da se nada da će se više mladih ljudi sa invaliditetom priključiti nekom od klubova i početi da se bavi sportom.

B. M.