Uručena donacija za tri zrenjaninska vrtića

Dva DVD plejera, igračke i društvene igre za različite uzraste, kocke za igru, knjige i slikovnice uručene su danas vrtićima Predškolske ustanove Zrenjanin. Ova donacija realizovana je u okviru humanitarne akcije i sredstava sakupljenih prilikom organizovanja 20 godina od mature. Naime, deset odeljenja generacije učenika 1992-1996 Zrenjaninske gimnazije proslavilo je sredinom leta jubilej i tada su sakupljena i sredstva od oko 20 hiljada dinara u okviru humanitarne akcije kada su svi koji su došli na ovo druženje dali priloge za kupovinu bedža na kome je bilo ispisano 20 godina, generacija 1992-1996, a koji je besplatno uradila firma „Diginet“.

donacija3
Danas je ta donacija realizovana i vrtićima „Cvrčak” i „Bambi” je dodeljen po jedan DVD plejer, dok su vrtiću u okviru Dečijeg odeljenja zrenjaninske bolnice „Đorđe Joanović“ poklonjena dva paketa igračaka i društvenih igara.

donacija5

Ističući da je svaka donacija bar jednom od 19 vrtića, koliko ih ima u okviru Predškolske ustanove Zrenjanin, veoma dragocena, pomoćnica direktora Tatjana Lojović zahvalila se donatorima. DVD plejeru su se veoma obradovali i mališani pripremne grupe u „Bambiju“ i njihovi vaspitači, Svetlana Bulatović i Ljiljana Gudelj. Ništa manje srećni nisu bila ni deca jaslene grupe u „Cvrčku“ za koju su nadležne Andrea Zvekić i Ivana Lazarov, a koji će sada moći da uživaju u crtaćima i muzici u svojoj grupi.

donacija-jesen
Napominjući da igračke jako mnogo znače deci u bolnici, Zorica Deheljan, vaspitač u vrtiću u okviru Dečijeg odeljenja kaže da je njima uvek dragocena svaka donacija s obzirom da su deca koja dolaze u ovu grupu uzrasta od 3 do 18 godina.

matej-i-mladen-provode-vreme-u-bolnickom-vrticu donacija1
– I igračke i društvene igre nam jako puno znače, jer su one u bolnici veoma potrošne. Puno dece prođe bolničkim odeljenjem, stvari se habaju, i zato nam veoma znači kada dobijemo nove stvari. U drugim vrtićima i školama nekada i roditelji donesu igračke ili neki drugi materijal i pribor koje su njihova deca prevazišla, a ovde ih dobijamo isključivo u okviru donacija – kaže Zorica Deheljan, napominjući da u okviru ove bolničke grupe nekada bude i do dvadesetak mališana koji u bolnici borave zajedno sa svojim roditeljima.
Ona dodaje i da su deca, koja budu primljena u bolnicu, često budu veoma uznemirena i da im je veoma značajno što onda imaju prostor koji nije bolnička soba i gde mogu da se zanimaju stvarima svojstvenim deci. Često se desi da mališani ostanu u bolničkom vrtiću i duže nego što bi morali ili trebali, da se igraju sa svojim roditeljima ili drugom decom, što pokazuje da im je u ovom prostoru lepo i prijatno.
U ovom vrtiću već punih 20 godina, koliko postoji, radi vaspitačica Marija Jašin, a u njemu takođe već godinama sa bolesnom decom, pored Zorice Deheljan, rade i Gordana Baranac i Natalija Brkić.

prijatan-ambijen-u-vrticu-nasuprot-bolnickog
S.Vorkapić