POKRAJINA POMAŽE FAKULTETIMA: Sredstva stižu i u Zrenjanin

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu je među visokoškolskim ustanova koje su juče potpisale ugovor o sredstvima za poboljšanje uslova nastave i rada. Kako nam je rekla prof. dr Dragica Radosav, dekanka ovog fakulteta, sredstva će biti upotrebljena za postavljanje nadstrešnice, kotlarnicu i osvetljenje.

– Posle rebalansa plana, kako nam je rečeno, biće izdvojena i sredstva za ugradnju lifta. Tražili su nam o tome tehničku dokumentaciju – rekla nam je dr Radosav.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče ugovore predstavnicima fakulteta, visokih škola i studentskih centara iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice i Kikinde, koji su dobili sredstva na tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost u 2017. godini. Sredstva, u ukupnom iznosu do 48 miliona dinara, dobila je 21 ustanova, i to za: sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova visokog obrazovanja, potom za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova studentskog standarda, kao i za sufinansiranje nabavke mašina i opreme u ustanovama visokog obrazovanja.

Mirović je rekao i da je, ako su ovoj godini značajnije povećana sredstva za održavanje i opremanje objekata, kao i za tekuće troškove na fakultetima i na višim školama, prirodno očekivati da se u najmanju ruku za studente ne povećavaju troškovi studiranja, te da bi bilo idealno da se, tamo gde je to moguće, troškovi smanje.

M.B.