U „Tesli“ startuje smer „elektrotehničar informacionih tehnologija“

Srednja elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu biće od predstojeće školske godine bogatija za jedno odeljenje – za sada oglednog smera – „elektrotrehničar informacionih tehnologija“ – izjavila je direktorka Škole dr Marija Servo, danas prilikom današnjeg otvaranja učionice u kojoj će se izučavati predmeti ovog smera. Ona se zahvalila Ministarstvu obrazovanja i najdgovorniji ljudima lokalne samouprave na razumevanju za ideju za start novog smera u „Tesli“.

O značaju otvaranja ovog smera, odobrenog na zahtev Škole i grada Zrenjanina govorili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Srecko MIODRAGOVIC izvršni direktor COM TradeSkromnoj večanosti su prisustvovali i Goran Markuš, član Saveta za obrazovanje i kulturu grada Zrenjanina i Srećko Miodragović, izvršni direktor kompanije „Kom trejd“ koja je, zajedno sa firmom „Levi 9“ pomogla u opremanju učionice.

– Našoj zemlji u ovom momentu nedostaje 20 hiljada stručnjaka za informacione tehnologije. Cenimo uspehe Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupi“ na obtazovanju stručaka ovog profila. Otvaranje odgovarajućeg odeljenja u srednjoj školi pomoćiće da na Fakutet, a i poslodavci dobiju kvalitetniji studenti i radnike – izjavio je Miodragović.

M. S-n.