POKRAJINSKI POSLANIK NASRNUO NA MALOLETNIKA

Majka deteta podnosi krivičnu prijavu

Ljubinka Eror, majka maloletnog deteta na koje je 13. avgusta nasrnuo pokrajinski poslanik D. B, posetila je u ponedeljak redakciju lista „Zrenjanin” kako bi novinarima ispričala šta se dogodilo njenom petnaestogodišnjem sinu.
– Moj stariji sin je tog dana u pola šest popodne izašao na igralište sa društvom. Mi živimo u Nušićevoj ulici na Lesnini. Tamo su deca (do 11 godina) igrala fudbal, a on je sa svojim drugarima sedeo nedaleko na klupi. Incident je izbio zbog žene koja je bila sa unukom u pesku, na tom igralištu. Da li je ona pomislila da će lopta udariti njenu unuku, ne znam, ali počela je da viče na decu koja su igrala fudbal – objašnjava Ljubinka Eror.
– Moj sin je sedeo na klupi sa drugarima i slušao je kako viče. Zatim je žena počela da snima telefonom njegove drugare. On se okrenuo ka njoj i pitao je zbog čega ih snima i u tom trenutku mu je taj čovek rekao da se gubi sa igrališta, uhvatio ga je za vrat i cimnuo mu glavu.
Potom je, priča naša sagovornica, njen sin sa dva druga, u 18.15, došao u stan i rekao joj da ga je „neki nervozni tata” napao, te da su drugovi telefonom uslikali njegov vrat i crvene otiske prstiju, a fotografije je pokazala i našoj redakciji.
– Pitala sam ga šta je uradio, odgovorio je da nije ništa i da je samo pitao tu ženu zašto ih snima. Izašla sam napolje i žena je bila tu. Došla je i njena ćerka i osule su paljbu po meni. Rekla sam joj da se skloni od mene. Deca su stajala sa jedne strane, a njih dve sa druge. Jedno dete je reklo da je taj „nervozni tata” zgrabio mog sina, a da on ništa nije uradio.
Njih 10 je reklo da moje dete nije krivo. Ja znam da moj sin nije kriv, možda je samo imao drčniji stav jer uvek želi da odbrani nekog, ali nikog nije ugrozio. Poznajem ga. Pitala sam tu ženu ko ga je napao, a ona je samo odgovorila da je taj čovek hteo nju da zaštiti. Tad sam pozvala policiju. Kad sam završila sa izjavom, krenuli smo ka zgradi gde živimo kako bismo se spremili za Urgentni centar. Prolazili smo pored neke ograde gde sam srela D. B, kojeg poznajem, a tada još nisam znala da je on „nervozni tata”. Javio mi se i pitao me da li je to moj sin i rekla sam da jeste. Zatim mi je rekao da je jako bezobrazan i nevaspitan, a sin mi je šapnuo da ga je on napao. D. B. se pravdao da mu nije ništa uradio, a i njegova supruga mi je rekla da mi je dete nevaspitano. Samo sam mu rekla: „Kako te nije sramota, imaš i ti decu” – priča Ljubinka Eror i dodaje da njeno dete nije agresivno, niti nevaspitano.
Naša sagovornica je navela da su njenom sinu u Urgentnom centru konstatovali lakše telesne povrede, a da je od stresa i povraćao.
– Da se bar mom detetu izvinio za to što je uradio, ja ne bih ni razmišljala o krivičnoj prijavi. Ali, podneću krivičnu prijavu protiv D. B. jer neću da dozvolim da bilo ko gazi po mom detetu. Za ovo treba da odgovara. Danas je to moje dete, sutra može biti nečije drugo – poručila je majka dečaka.

I. I.