POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV RUKOMETNIH SUDIJA I KONTROLORA

Povod (ne)održana sednica Skupštine

Disciplinska komisija Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije (ZSiK RSS), postupajući kao prvostepeni organ, donela je Rešenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv rukometnih sudija Marka Obradovića, Vladimira Vučića, Zorice Mašić i Aleksandra Pandžića, kontrolora Saše Jandrića i Dragana Josifovskog, svi iz Zrenjanina. Rešenje je doneto na osnovu tri disciplinske prijave u vezi sa sednicom Skupštine Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srednji Banat (ZSiK OkrRS srednji Banat), navodno održanom 12. juna u Kristalnoj dvorani.
Podsećamo da je Siniša Lazić, predsednik Skupštine ZSiK RSS posle dostavljenog zaključka Nadzornog odbora UO ZSiK RSS koji je sproveo vanredni nadzor nad radom ZSiK OkrRS srednji Banat, 23. juna podneo disciplinske prijave. U prijavama je naveo da su Marko Obradović, Vladimir Vukić i Saša Jandrić sačinili i overili svojim potpisom zapisnik o navodno održanoj sednici Skupštine ZSiK OkrRS Srednji Banat, iako postoje jasni pokazatelji da predmetna sednica nije ni sazvana, niti održana. Ovim su, navodi se u obrazloženju Rešenja, na nezakonit način pokušali da utiču na rad Skupštine ZSiK RSS, čime bi zloupotrebili položaj, prekoračili ovlašćenja, naneli nemerljivu štetu i narušili ugled ZSiK RSS, čiji su članovi.
– Disciplinska komisija ZSiK RSS je smatrajući da postoje uslovi za pokretanje disciplinskog postupka protiv navedenih lica, objedinivši sve tri zaprimljene prijave jer se nedvosmisleno radi o istom životnom događaju, te je donela Rešenje o pokretanju disciplinskog postupka u smislu Disciplinskog pravilnika RSS – piše u obrazloženju.
Takođe, Siniša Lazić je naveo da su Zorica Mašić i Dragan Josifovski bili navedeni kao članovi verifikacione komisije na, navodno, održanoj sednici, a Aleksandar Pandžić kao član Skupštine ZSiK OkrRS Srednji Banat, koji je na predmetnoj sednici nezakonito izabran za člana Skupštine ZSiK RSS.
– Radi utvrđivanja potrebnog činjeničnog stanja određeno je da se od Obradovića, Vukića i Jandrića zatraži pismena odbrana, kao i da se od svedoka Zorice Mašić, Aleksandra Pandžića, Dragana Josifovskog, Vladimira Anđelova iz Zrenjanina, Đorđa Vujackova i Jovana Ristića iz Novog Bečeja zatraži pismena izjava, te da se izvedu dokazi čitanjem opštih akata, odluka i korespondencije putem elektronske pošte u okviru postupanja ZSiK OkrRS Srednji Banat, kao i elektronske pošte predsednika ZSiK OkrRS Srednji Banat sa članovima, zapisnika sa sednice Skupštine od 12. juna, zapisnika Nadzornog odbora ZSiK RSS o sprovedenoj vanrednoj kontroli odluka Skupštine ZSiK OkrRS Srednji Banat od 22. juna sa pratećom dokumentacijom, te pisane izjave prijavljenih lica od 20. juna koje su dostavljene uz dokumentaciju na zahtev Nadzornog odbora ZSiK RSS uz jasno zadocnjenje – stoji u obrazloženju.

I. ISAKOV