Policija (po)kazala da nema nedodirljivih!

Piše: Dalibor Bubnjević

Policijska uprava u Zrenjaninu, pod pritiskom građana, otpočela je akciju razračunavanja sa bahatim pojedincima! Najpre su odlučili da razdvoje „žito od kukolja“ u vlastitim redovima. Prema nezvaničnim saznanjima, prethodnih dana je priveden policijski službenik koji se u „slobodno vreme“ bavio angažovanjem taksi vozača. Reč je o licu na koje su ukazivali brojni građani. Godinama se krio iza službene legitimacije.
Mnoge ovdašnje kafedžije su, do nedavno, bile uverene da su nedodirljive: sekle su drveće ispred svojih lokala, radile prekovremeno, angažovale neprijavljene radnike… Vremenom su postale još bahatije, pa su počele vlastita vozila da parkiraju gde god im se prohte. Navedeno postupanje je, opravdano, iritiralo naše sugrađane.
Prošlog vikenda bilo je dramatično u mnogim ugostiteljskim objektima! Organi reda i mira su demonstrirali da nema nedodirljivih! Bili su vidljivi i tamo gde ih već duže vreme nije bilo. Sprovedena je sistemska akcija kako bi se ušlo u koštac sa svim oblicima kriminala. Navedeni poduhvat naišao je na odobravanje najšire javnosti.
Treba očekivati da talas nadzora zapljusne i manifestaciju „Dani piva“, budući da pojedini komunalni organi, već godinama, ne reaguju na bespravno podignute ugostiteljske objekte na Trgu slobode tokom pivske fešte.