Političar u usponu

Piše: Dalibor Bubnjević

Simo Salapura, doskorašnji generalni sekretar Sportskog saveza, imenovan je za pomoćnika gradonačelnika! Navedena informacija za mnoge ne predstavlja iznenađenje, budući da je u mnogim kadrovskim vrteškama glavni akter upravo bio navedeni političar u usponu.
Reč je o nekadašnjem sportisti (učeniku proslavljenog trenera Zorana Jerkovića) koji je osvojio brojne nacionalne i međunarodne nagrade u karateu. Kao čelnik ovdašnje sportske asocijacije, postigao je zavidne rezultate. Prodrmao je okoštalu organizacionu strukturu Sportskog saveza. Uveo je novine koje su za posledicu imale brojna unapređenja.
Simi Salapuri neće biti lako na novom položaju! Jedan od resora kojim će se baviti je sport. Iako Zrenjanin važi za „grad sportova“, često su političari gubili tlo pod nogama upravo zbog ove društvene delatnosti. Salapura će najpre morati da se suoči sa stotinak klubova koji se, najverovatnije, neće složiti sa budućim odlukama o raspodeli budžetskih sredstava. Potom će ga dočekati problem (pre)raspodele termina u Medisonu i Kristalnoj dvorani.
Uz sve navedene izazove, mladi političar ide u susret akademskoj i kreativnoj agoniji, budući da priprema doktorat. Po ovom pitanju je nužna dodatna opreznost među političarima, budući da neretko u kreativnom zanosu zaborave da citiraju izvor, tj. navedu literaturu koju su koristili.