POLJOČUVARI NA TERENU

Sve se češće zauzima tuđa zemlja

Poljočuvari tokom jula najviše izlaze na teren zbog uzurpiranog zemljišta. Kako je za RTV „Santos” izjavio Branislav Lazić, šef poljočuvarske službe Zrenjanina, ovih dana podnete su dve krivične prijave protiv uzurpatora.
– Izlazimo na teren po pozivu, ali se često dešava da ne možemo da utvrdimo čije je zemljište zbog neodržavanja. Ove godine primećujemo da je sve više ljudi koji se bogate na račun tuđe zemlje – izjavio je Lazić za RTV „Santos”.
Takođe je apelovao na sve poljoprivrednike da prijave svaki pedalj zemlje koji se radi na crno, navevši da se međusobnom saradnjom poljoprivrednika i poljočuvara mogu najbolje zaštititi imovina i prinosi na njivama.
– Komisija za dodelu državne zemlje je nadležna da izađe i da ustanovi čija je zemlja. Kada to obave, stavlja se tabla sa natpisom, i od tog momenta poljočuvari čuvaju zemljište – rekao je Branislav Lazić za „Santos”.
Šef poljočuvarske službe je takođe savetovao poljoprivrednike da nakon rada na njivama stanu i lopatom skinu blato sa točkova vozila.
J. Šormaz