Poljoprivrednici traže od gradonačelnika podršku za svoje zahteve

Grupu poljoprivrednika, učesnika protesta kod Čente a sa područja grada Zrenjanina, primio je jutros gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Ovi poljoprivrednici, koji već deveti dan protestuju blokadom na putu za Beograd, nezadovoljni su pojedinim odredbama novog zakona o poljoprivrednom zemljištu. Pred zrenjaninsku Gradsku kuću došli su sa pet traktora.

– Gradonačelniku Janjiću smo se obratili da bi mu predočili probleme sa kojima se suočavamo i da od njega tražimo organizovanje sastanka republičkih poslanika sa naše teritorije. Hoćemo sve njih da upoznamo sa ispravnošću naših zahteva i bezuslovnu podršku da zakon u ovoj formi neće biti usvojen. To je jedan od legitimnih načina borbe za naša prava i ciljeve. Dobili smo obećanje gradonačelnika da će on sastanak inicirati – saopštio je predstavnik delegacije poljoprivrednika Slavko Vukov.

Na pitanje, koji su dalji koraci nezadovoljnih poljoprivrednika, odgovor je dao Dragan Kleut, predstavnik poljoprivrednika iz Zrenjanina.

– Mi ćemo istrajati u svojim protestima, bićemo i dalje prisutni na putevima, a videćemo koje ćemo dalje korake preduzimati. Ne želimo da pravimo probleme državi, pogotovo u situaciji kada je u Beogradu samit OEBS-a, jer mi nismo politička partija i nama nije cilj rušenje vlasti. Mi samo želimo da ukažemo na pogubnost pojedinih zakonskih odredbi, koje su definitivno neprihvatljive za poljoprivrednike i većinu naroda – kaže Kleut.

S.Surla