PORODIČNI BIZNIS: Mužljanski vez

Uz start-ap kredit Privredne komore Srbije, bračni par, Sandra i Karolj Kanas iz Zrenjanina otvorio je februara ove godine vezionicu „Heppy vez“. Kredit je na pet godina, sa grejs periodom od šest meseci, a Karolj je, sa drugim polaznicima, išao na obuku za izradu biznis plana, konkurisao, poslovna ideja je prihvaćena i sada već ima prve poslove. On posebno ističe veliku pomoć Karmen Lazić iz Privredne komore Srbije.

Epidemiološka situacija je sve malo usporila, ali u roditeljskoj kući Kansovih u Mužlji, u ulici Servo Mihalja, i sada radi vezionica za usluge izrade veza na tekstilu i gotovom proizvodu.

– Firma se bavi mašinskim vezom, a poslujemo na teritoriji Zrenjanina i cele Srbije sa svima koji su zainteresovani za usluge mašinskog veza na tekstilu i gotovim proizvodima kao što su duksevi, peškiri, majice, kape, kecelje, radne uniforme, amblemi sa logom ili preduzeća, ustanove, sportskog kluba, kozmetičkih, spa centara – objašnjava Karolj.- Kupili smo novu, kvalitetnu, kompjuterizovanu japansku mašinu „heppy“. Koristimo kvalitetan konac, tu su i ramovi različitih veličina i oblika. Prakitčno – to je dovršavanje usluga – izrada veza. Tek očekujemo da se posao proširi i da se za našu vezionicu sazna.

M. Bečejac