POSETA POKRAJINSKOG SEKRETARA ZA SPORT I OMLADINU: Mladima treba obezbediti što bolje uslove za bavljenje sportom

Danas je u gradskoj kući održan radni sastanak gradonačelnika Sime Salapure sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom i podsekretarkom Arankom Binder. Tema sastanka bila je, kako je rekao gradonačelnik, realizacija programa u okviru obeležavanja titule Evropskog grada sporta za 2021. godinu.

Tokom posete gosti su u pratnji gradonačelnika i njegovog zamenika Saše Santovca posetili odeljenje sporta u Narodnom muzeju, gde razgledali preko 5.300 sportskih eksponata. Nakon toga posetili su i Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ i školsku fiskulturnu salu u kojoj je, sredstvima Pokrajinskog sekretarijata u iznosu od 418 hiljada dinara, rekonstruisan parket.

– Nastavljamo da se bavimo sportskom i školskom infrastrukturom, da ulažemo u sport, jer mladima treba da obezbedimo što bolje uslove, jer su oni baza za kasnije bavljenje vrhunskim sportom – kaže Basta.

Salapura je istakao da u najvećoj školi na teritoriji grada postoji potreba da fiskulturna sala bude funkcionalna tokom cele godine, kada su u pitanju redovne, ali i vannastavne aktivnosti, kao i da je od velikog značaja ulaganje pokrajinskih i republičkih organa u škole kao bitnu tačku razvoja sporta.

– Ovim projektom smo rekonstruisali parket, a uz pomoć donatora naše škole kompletna fiskulturna sala je okrečena. U planu nam je i sređivanje svlačionica koje su u izuzetno lošem stanju, kao i staze za trčanje koja se nalazi u dvorištu škole – najavljuje Marija Mioković, direktorka škole.

J.Š.