POSETA PREDSEDNIKA SPORTSKOG SAVEZA VOJVODINE: Sport u Zrenjaninu dobro funkcioniše

Saradnja Grada Zrenjanina sa Sportskim savezom Grada i sportskim klubovima je odlična, ocenio je danas predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan. On se u poseti Zrenjaninu sastao sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem.

BOSKAN0001_resize

Bivši odbojkaški reprezentaivac, koji je u junu ove godine izabran za predsednika Sportskog saveza Vojvodine, izjavio je da je podrška opštine sportskim klubovima veoma značajna u današnje vreme: – Ne samo u Zrenjaninu nego u celoj Vojvodini sportistima i klubovima nije lako da opstanu ali kada imate tako dobru saradnju kao što je u Zrenjaninu onda je i njima lakše da funkcionišu i da se bave svojim takmičenjima.

BOSKAN0002_resize

Gradonačelnik Janjić je dodao se finansiranje zrenjaninskih sportskih klubova uglavnom svelo na budžet Grada, zato što lokalni vrhunski klubovi nemaju velike sponzore: – Pokušavamo da pomognemo nego samo kroz direktno finansiranje nego i kroz dobar prostor za rad. U prehodne dve godine otvorene su četiri nove hale, renovirana je hala Medison, dosta je uloženo u bazen, a uradili smo i projekat za rekonstrukciju gradskog stadiona – kazao je on i dodao da se u ovom projektu očekuje i podrška Pokrajine što će omogućiti velika atletska i druga takmičenja.

M.M.

Foto: J. Drndak Njegović

BOSKAN0003_resize BOSKAN0005_resize