IZLOŽBA U ZRENJANINSKOM MUZEJU: „Epl kroz vekove”

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin danas je otvorena izložba „Epl kroz vekove”. Postavka je omaž pokojnom Stivu Džobsu, osnivaču Kompanije, dok svi eksponati dolaze iz privatne kolekcija Miodraga Popovića.
Izložbu je otvorio Miodrag Popović, direktor i vlasnika „Macole“ – ovlašćenog Epl trening centra, servisa i distributera u Beogradu.
– Igračke su ovde, izvolite, igrajte se – rekao je na otvaranju izložbe Popović, vlasnik većine izloženih eksponata.

MUZEJ APLE 0005_resize
Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina Duška Radišića, organizovanje ove izložbe ide u prilog naporima Grada Zrenjanina da postane ozbiljan IT centar u našoj zemlji. On je istakao da je ovo tek početak saradnje sa zastupnikom i distributerom Eplovih računara i otvara mogućnost za IT obuku što više mladih koji će naći posao u našem gradu.

MUZEJ APLE 0003_resize
Vlasnica franšize „Malac genijalac” u Zrenjaninu i suorganizator izložbe Biljana Manić Stojanov podseća da je ova izložba upućena prvenstveno mladima.
– Ova izložba je samo uvod u ono što će „Malac genijalac“ raditi u budućnosti – rekla je Biljana Manić Stojanov. – Otvaranje Eplovog trening centra predstavlja lepu mogućnost razvoja IT-a u gradu Zrenjaninu.
Postavka „Epl kroz vekove” je u zrenjaninskom Muzeju do 10. novembra.

B. Jajić
Foto J. Njegović Drndak

MUZEJ APLE 0002_resize