POSLE TRI MESECA: Podignuta optužnica za zločin u Žitištu

Posle skoro tri meseca od tragičnog događaja u Žitištu, Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu okončalo je istragu i podiglo optužnicu pred Višim sudom protiv Siniše Zlatića (38) iz Žitišta zbog teškog ubistva i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštili su danas iz Višeg suda u Zrenjaninu.

Zlatić je optužen da je 2. jula 2016. godine u Žitištu ubio više ljudi i neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju, te da je u letnjoj bašti ugostiteljskog objekta „Caffe Latte Macchiato“ iz automatske puške rafalnom paljbom ispalio dvadeset i šest metaka i usmrtio petoro ljudi: D. Z. iz Žitišta, S. J. iz Žitišta, V. M. iz Žitišta, J. P. iz Banatskog Karađorđeva i V.K. iz Ravnog Topolovca i ranio 22 ljudi: R. S. iz Torka, S. V. iz Torka, D.R. iz Ravnog Topoovca, S. A. iz Zrenjanina, S. Z. iz Torka, S. S. iz Ravnog Topolovca, B. D. iz Torka, G. S. iz Torka, J. M. iz Banatskog Karađorđeva, Ć. B. iz Novog Sada, B. M. iz Žitišta, R. Đ. iz Žitišta, K. L. iz Ravnog Topolovca, B. R. iz Ravnog Topolovca, S. A. iz Žitišta, D. S. iz Torka, V. J. iz Banatskog Karađoređeva, R. S. iz Žitišta, R. M. iz Žitišta, B .S. iz Krajišnika, Đ. A. iz Ravnog Topolovca i B. A. iz Torka.

On je optužen i za neovlašćeno držanje vatrenog oružja i municije, a na svom tavanu je imao jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

U podignutoj optužnici predloženo je da se okrivljenom Siniši Zlatiću produži pritvor.

I.I.