RASPRAVA O PROGRAMIMA RTV „VOJVODINA“: Nova jesenja šema od ponedeljka

Zrenjaninci su danas imali prilike da u Kulturnom centru učestvuju na javnoj raspravi o poboljšanju televizijskog programa RTV „Vojvodina“. Debata je počela u 12 časova, a domaćin je bila članica programskog saveta Smiljka Seljin. Govorili su v. d. glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Televizije Novi Sad Nada Kalkan, v. d. direktorka Prvog programa Slavica Subotić Braun i voditelj i autor emisije „Tabloid” Aleksandar Filipović.

Gosti su najpre predstavili novu jesenju šemu, koja startuje u ponedeljak, a kasnije se razvio dijalog sa publikom. Razmenjivali su mišljenja, upućivali dobronamerne sugestije, primedbe i davali korisne predloge.

– Meni je žao što nije bilo više ljudi koji su konzumenti tv programa. Bilo je više autora programa, dopisnika, kolega novinara ali mislim da je bila jako kvalitetna rasprava. Pokrenuli smo mnoga pitanja, kako doći do dobrog programa, što nije lako. Novinari moraju biti dobro obučeni, i potrebna je tehnika koja će doprineti brzini informisanja. Još uvek tražimo pravu formu javnih rasprava, ovo je tek druga godina kako se one održavaju, ali mislim da smo na pravom putu. Drago mi je što smo imali prilike da održimo jednu takvu i u Zrenjaninu – rekla je Smiljka Seljin za list „Zrenjanin“.

Sledeća javna rasprava održaće u Senti, zatim u Vršcu, Lovćencu, Rumi i u Novom Sadu.

I. I.