Pozitivan zrenjaninski kapitalni bilans

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjanin je postigao izuzetan rezultat u kapitalnom bilansu za 2016. godinu! Ovih dana je otvorena, nakon trideset godina otkad je započeta, sportska sala u Botošu. Zahvaljujući velikom požrtvovanju Branislava Lazića, Botošani imaju velelepni objekat koji će doprineti afirmaciji seoskog života.
Pohvalno je angažovanje gradonačelnika Čedomira Janjića u nastojanju da se završe započeti objekti, koje su mnogi počeli da nazivaju „Skadrom na Bojani“. Na Praznik grada će biti otvorena i sportska sala u Mihajlovu. Naizgled dobra ideja se preko noći izjalovila, baš kao i bonitet izvođača radova. Za završetak rutinskog projekta bilo je potrebno više od četiri godine!
Priča u Aradcu je slična onoj iz Mihajlova. Fantomske pokrajinske institucije obećavale su „kule i gradove“ širom Vojvodine. Rezultanta je bila poražavajuća! Izvođač radova je posrnuo, a Grad Zrenjanin je morao da plati sve ono što su autonomaši i njihovi ovdašnji saradnici obećali 2012. godine.
Vredno pažnje je podsećanje da je nakon više decenija otvoren i aneks Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“. Time su stvoreni uslovi za prosperitet jedine visokoškolske ustanove u Banatu. Na novoj dekanki (prof. dr Dragici Radosav) je da razdvoji „žito od kukolja“ u svojim kadrovskim redovima, kao i da sanira sve promašene poduhvate bivšeg režima. Zgradu ima, oprema već postoji, sve ostalo je u njenim rukama…