POZORIŠNA LETNJA SCENA U ATRIJUMU MUZEJA: Predstave „Monolozi“ i „Robinzonka”

Kao deo programa pozorišnih predstava koje će se igrati na letnjoj sceni u atrijumu Narodnog muzeja, najavljujemo učešće i Dramskog studija i Dramske sekcije OŠ „Jovan Dučić”.
U
utorak, 23. jun, od 21 čas održaće se predstava „Monolozi“ u izvođenju Dramskog studija
O
snovao ga je glumac Miloje Buca Ivanović i već 29 godina postoji i radi u NP „Toša Jovanović”. Poslednjih 7 godina vodi ga glumica Vesna Varićak. Za to vreme kroz studio je prošlo više stotina polaznika, od kojih su danas mnogi glumci, novinari i uspešni mladi ljudi u profesijama koje zahtevaju javni nastup.
Ovoga puta mladi glumci uhvatili su se u koštac sa velikim delima dramskih klasika i svojim talentom, energijom, ali pre svega sa ogromnom ljubavlju prema pozorištu, oživeli čuvene likove Šekspira, Čehova, Vilijamsa, Simovića.

– Mladi glumci su male duše čudesnog sveta, gde se spaja nespojivo: ljubav-bol, radost-tuga, smeh-ljutnja, tišina-galama i od tih delova nastaje priča. U njoj je sve moguće i međusobno se prepliće, tu mlade duše slobodne hode kuda i kome hoće. Oni koji ovaj svet vole, njegovo ime izgovaraju sa sjajem u očima i sa usana silazi kao reč ljubavi: pozorište. Njegovo srce je mašta, ona kuca, čuva i brani nežne duše. Dobrodošli u naš svet! – kaže Vesna Varićak
U četvrtak
, 25. juna, sa početkom od 18 časova biće izvedena „Robinzonka“ sa kojom će se predstaviti Dramska sekcija OŠ „Jovan Dučić“ iz Kleka sa svojim nastavnicama Terezom Janjić i Tatjanom Dursun. Predstava je puna zabavne igre i muzike, namenjenu uzrastu od 7 do 15 godina.
Robinzonka, u želji da doživi neku avanturu, beži od kuće. Međutim, doživljava brodolom i doplivava do pustog ostrva. Društvo joj prave tri papagaja. Na ostrvu nailazi na Indijance koji je uče da govori, njihovim, Čeroki jezikom. Indijanci pronalaze Petkanu, koja je pobegla od kuće jer nije mogla da izdrži pritisak u školi. Šta se zapravo desilo u školi i da li se sve završava kao u romanu „Robinzon Kruso“, videćete u samoj predstavi – objašnjavaju nastavnice Janjić i Dursun.
Kostim i scenografiju radila je Blagovesta Vasileva.
Ulaz je besplatan (glavni ulaz Narodnog muzeja Zrenjanin), a broj sedišta u gledalištu ograničen, te stoga sve zainteresovane želimo da pozovemo da dođu na vreme i da zauzmu svoja mesta. U slučaju kiše, igranja će biti odložena.


Ivan Trifunjagić, urednik i PR
NP „Toša Jovanović”

Foto: Isidora Veličković