Predstavljeni legati Likovne zbirke u novom ambijentu

U ambijentu rekonstruisane stalne postavke Narodnog muzeja Zrenjanin danas su, u 13 časova, svečano otvorene prostorije u kojima su predstavljeni legati Likovne zbirke.
Poslednjih nekoliko godina u Narodnom muzeju Zrenjanin rekonstruisana je stalna postavke Likovne zbirke, koja po značaju predstavlja jednu od najvrednijih u Vojvodini i zauzima najveći deo stalnog izložbenog prostora Muzeja.
Ovom svečanom događaju prisustvovao je veliki broj gostiju i poštovalaca rada stručnjaka iz Muzeja, a otvaranju je prisustvovala, pored domaćina Vidaka Vukovića direktora Narodnog muzeja i Olivere Skoko, autora projekta, kustos-istoričarka umetnosti, koja i rukovodi Likovnom zbirkom, i Aleksandra Fulgosi, pomoćnik ministra kulture i informisanja.
Vizuelno rešenje ovog projekta dala je Danica Medvedev, arhitekta, radove je koordinirao Milan Milinović, šef Tehničke službe, a svi izloženi predmeti su prošli tretman Restauratorsko – konzervatorske službe zrenjaninskog Muzeja.
Realizacijom ovog poslednjeg projekta završena je ujedno rekonstrukcija celokupne stalne postavke Likovne zbirke.
Rekonstrukciju stalne postavke legata Likovne zbirke, kao i prethodna dva projekta, finansirali su Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.
S.V.

12915059_10209425102083989_347074122_o